Blogg

Axxa är dräktig.

2019-08-15 23:23 | 0 kommentarer

Axxa är dräktig och väntas valpa i slutet av augusti. Se mer under planerade parningar.


Dräktig

2018-08-06 17:26 | 0 kommentarer

image

Vi kan med glädje konstatera att Axxa är dräktig. Hon mår bra och äter friskt. Det har varit en varm sommar att vara dräktig på, men Axxa trivs i solen och har vandrat fritt på gården och växlat mellan att njuta i solen eller plana ut i skuggan i det svala gräset. Hon har haft en härlig dräktighet och nu ser hon ut at må bara gott och förbereder sig för vad som ska komma. 😄


Ny parning

2018-07-09 23:11

Eftersom vi hade oturen att Docca gick tom efter genomförd parning så beslöt vi oss för att para Axxa. Parningen mellan Axxa och Stormkullens Duktige-Dunder genomfördes på midsommarafton genom två lyckade hängningar och vi väntar oss och hoppas på valpar under v34.


Parning genomförd

2018-04-15 12:09 | 0 kommentarer

Parningen mellan Donna och Gunman blev tyvärr aldrig genomförd. Men i stället är nu en lyckad parning genomförd mellan Tjuvskyttens Docca och Lille Skovbo's Emil. Valpar väntas under v23. Läs mer under Planerade parningar. 


Finlandsbesök

2017-12-05 22:36 | 0 kommentarer

  Vi har i vinter tänkt para vår egenuppfödda dubbelchampion Donna och var därför över på ett besök i Finland för att se på den tilltänkta täckhunden Brunontytönen Gunman.  Mentalt verkar Gunman vara en väldigt stabil, trevlig och öppen hanhund. Vi fick även tillfälle att träffa Gunmans mamma, mormor, en kullbror och en halvsyster. De verkade alla av samma mentala stabilitet. Under besöket fick vi även följa med under praktisk jakt på fasan i skogen. Gunman anpassade sitt sök utefter terrängen väldigt bra och höll god kontakt med sin förare. Fågelbehandlingen sköttes utmärkt.

 GM  GM1

Vi tror och hoppas mycket på denna kombination. Gunman har inga tidigare parningar men härstammar från mycket friska linjer med goda jaktegenskaper. Parningen beräknas ske under December månad. Se mer under planerade parningar.

  Gunman  image